به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، ساعت 9:40 صبح روز گذشته به وقت محلي در مدرسه ابتدايي «سندي هوک» شهر «نيوتاون» ايالت «کانتيکت» آمريکا تراژدي فاجعهباري به وقوع پيوست.
يک فرد مسلح که پليس ايالت کانتيکت او را «آدام لانزا» يک جوان 20 ساله معرفي کرده است، به مدرسه سندي هوک که حدود 650 دانشآموز دارد، حمله کرد و بيش از يکصد گلوله به سمت دانشآموزان و کارکنان مدرسه شليک کرد.

به دنبال اين حادثه مرگبار که از جمله وحشتناکترين رخدادهاي تاريخ آمريکا بوده، دستکم 30 نفر کشته شدند که 20 نفر از آنها کودکان بودند و برخي از معلمان و روانشناس مدرسه نيز در بين قربانيان اين حادثه تيراندازي مشاهده شدند.
ناظران، حادثه مذکور را از جمله وحشتناکترين رخدادهاي تاريخ آمريکا ميدانند؛ در حادثه مشابهي که در سال 1999 در مدرسه راهنمايي «کلمباين» در ايالت کلرادو رخ داد يکي از دانشاموزان 12 دانشآموز ديگر را به قتل رساند و سپس با گلولهاي خود را کشت.

گزارش ها و آمار اعلام شده درباره اين واقعه در طول روز بارها تغيير يافته است و تعداد کشته شدگان و قربانيان نيز چند باري تغيير کرده است. بنابر آخرين آمار اعلام شده 20 کودک، 6 بزرگسال (از جمله خود ضارب) در محل مدرسه کشته شدهاند و مادر و پدر ضارب هم احتمالاً توسط او پيش از کشتار دبستان از پاي در آمدهاند.
دانشآموزان و مسئولان مدارس اين ايالت به اندازهاي از اين حادثه وحشت کردند که تمامي مدارس ابتدايي اين منطقه روز گذشته به دنبال اين حادثه تعطيل شد.

پليس محلي ميگويد که فرد ضارب از يک تفنگ کاليبر .223 استفاده کرده و افزوده که پليس ايالت «نيوجرسي» نيز تحقيقات خود را در اين زمينه آغاز کرده است و در تحقيقات اوليه مشخص شد که جسد ضارب، به نام «نانسي لانزا» هم در آپارتمانش پيدا شده است و ضارب پدر خودش را نيز کشته است.
همچنين گزارشگر انبيسي گزارش داد جسد مادر فردي که مظنون اصلي تيراندازي به کودکان بوده است امروز در منزلش در ايالت نيوجرسي يافت شده است و گفته ميشود مادر وي در همان مدرسهاي که امروز اين جنايت در آن انجام شده، معلم بوده است.
برخي رسانههاي آمريکايي نيز اعلام کردند که فرد قاتل برادر خود را نيز به قتل رسانده است.
پليس آمريکا همچنين اعلام کرده است که ضارب پيش از رفتن به مدرسهاي که مادرش در آن معلم کلاس آمادگي بوده، جليقه ضد گلوله سياهرنگي بر تن کرده و با سه اسلحهاي که به طور قانوني و به نام مادرش ثبت شده بود به محل مدرسه رفته و اين کشتار خونين را به راه انداخته است. هنوز معلوم نيست که آدام لانزا از هر سه اسلحه در اين کشتار استفاده کرده است اما پليس دو اسلحه را در کنار او و يکي ديگر را در خودرويي که آدام با آن به محل مدرسه رفته بود پيدا کرده است.

يک شاهد عيني نيز در خصوص اين حادثه به «سيانان» گفته که صداي تيراندازي از راهروي مدرسه شنيده شده است و بيش از يکصد بار صداي شليک گلوله به گوش رسيده است.
رسانه هاي محلي گزارش کرده اند که آتش نشان ها به کودکان گفته اند که چشم هايشان را ببندند و از کنار دفتر مدرسه بدوند و از مدرسه خارج شوند.

به دنبال وقوع اين حادثه مقامات واکنش نشان دادند و «دن مالوي»، فرماندار ايالت کانتيکت ضمن غيرقابل تصور توصيف کردن اين حادثه گفت: امروز شيطان به شهر آمده بود. اوضاع شهر حادثه ديده نيوتاون تحت کنترل است اما براي بازگشت به حالت عادي زمان بيشتري نياز است.
مالوي که براي ديدار با خانواده کودکان قرباني اين واقعه به شهر نيوتاون رفته است در برابر خبرنگاران گفت: هنوز براي سخن گفتن از بازگشت به حالت عادي، خيلي زود است.

عليرغم آنکه تعداد حوادث مرتبط با تيراندازي در آمريکا به دليل آزاد بودن استفاده از سلاح روز به روز در حال افزايش است، دولتمردان آمريکايي هيچ اقدامي در جهت محدود کردن استفاده از سلاح انجام نميدهند و در حوادث اينچنيني تنها به ابراز تأسف بسنده ميکنند.

«باراک اوباما»، رئيس جمهوري آمريکا، ساعاتي پس از وقوع اين واقعه مرگبار گفت: تعداد قتلعامهايي اين چنيني بيش از اندازه شده است. احزاب سياسي آمريکا بايد با کمک يکديگر چارهاي براي قوانين مالکيت و خريد و فروش اسلحه پيدا کنند.

اوباما که در لحظاتي از سخنراني خود اشک مي ريخت، کشته شدن 20 کودک دبستاني در جريان اين تيراندازي را براي جامعه آمريکا غمي جانکاه توصيف کرد.
فعالان صلح نيز ساکت ننشستند و به دنبال اين حادثه، حدود 100 نفر از فعالان صلح در اعتراض به قوانين حمل سلاح، مقابل کاخ سفيد تجمع کردند.

صدها نفر از مردم ايالت کانتيکت آمريکا پس از وقوع اين حادثه دردناک، به کليساي «سنت رز ليما» در «نيوتاون» رفتند تا در مراسم يادبود قتل عام حادثه مدرسه ابتدايي «سندي هوک» اين ايالت شرکت کنند.



رهبران جهان نيز ابراز تأسف خود را به اين حادثه اعلام کردند و «کاترين اشتون» رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا در واکنش به اين حادثه گفت: تمايل دارم، حيرت خود را به اين حادثه تيراندازي غمانگيز که در کانتيکت به وقوع پيوست، ابراز دارم.
«فرانسوا اولاند» در واکنش به اين حادثه گفت: اين خبر مرا به وحشت انداخت و ميخواهم بهت و حيرت عميق خود درباره اين حادثه را اعلام دارم.
«ديويد کامرون» نخستوزير انگليس نيز اينگونه گفت: من بسيار بهتزده شدم و عميقاً از شنيدن چنين تيراندازي هولناکي ناراحت شدم.
«بان کي مون» دبيرکل سازمان ملل متحد نيز در نامهاي به فرماندار کانتيکت گفت: دبيرکل ميگويد که هدف قرار دادن کودکان فجيع و غيرقابل تصور است و با غم و اندوه فراوان با خانوادههاي قربانيان اين جنايت مهيب همدردي ميکند.
«رامين مهمانپرست» سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان نيز کشته شدن تعدادي از دانشآموزان آمريکايي در اقدامي خشونتبار توسط فردي مسلح را تسليت گفت و از چنين حادثهاي ابراز تأسف کرد.
مهمانپرست با ابراز همدردي با خانواده قربانيان اين اتفاق حزنانگيز، جامعه آمريکا را براي مشارکت در نهضت مقابله با جنگ افروزي و کشتار انسانهاي بيگناه که در نقاط مختلف جهان به دست افراد مسلح و در حوادث تروريستي و جنونآميز اتفاق ميافتد فرا خواند.